Resepi Masakan |
Bahan 1:
- 500 gram daging (dihiris nipis)
- 1 labu bawang besar (dihiris nipis)
- 4 helai daun limau purut
- Daun Ketumbar (dipotong pendek)
- 2 batang serai (dititik)
- 5 helai daun purut
- 1 biji limau nipis
- 1 biji tomato (dipotong dadu)
- 2 sudu makan minyak masak
Bahan 2 (Ditumbuk):
- 3 biji cili merah
- 10 biji cili api
- 3 biji bawang merah
- 3 ulas bawang putih
Cara Membuat:
- Panaskan minyak kemudian tumiskan serai dan bahan 2 sehingga wangi.
- Masukkan daging, tomato, daun limau purut, serai dan bawang besar.
- Kacau rata dan tutupkan api.
- Perahkan limau, taburkan daun ketumbar dan hidangkan.
Sumber: Chef Hanieliza
0 ulasan:
Catat Ulasan