Selasa, 27 November 2012

Resepi Udang Kesturi

Udang Kesturi

Udang Kesturi


Bahan 1:

  • 4 Ekor Udang besar
  • 1 labu bawang besar (dihiris)
  • 3 batang serai (Diketuk)
  • 5 Tangkai kacang pis
  • 5 biji limau kesturi (diambil airnya)
  • Garam secukup rasa

Bahan 2: (Bagi Menumis)
  • 5 biji cili api (ditumbuk)
  • 3 biji cili merah (dihiris)
  • 1 biji cili hijau (dihiris)
  • 2 sudu makan minyak masak

Cara Membuat:
  1. Panaskan minyak dan tumiskan serai dan bahan 2 sehingga wangi
  2. Masukkan udang, kacang pis, bawang besar dan garam. Kacau sehingga rata
  3. Tutupkan api dan tuangkan air limau kesturi. Kemudian kacau lagi
  4. Sedia dihidangkan

Sumber : Chef Hanieliza

0 ulasan:

Catat Ulasan