Ahad, 11 November 2012

Resepi Daging Singgang

Daging Singgang

Bahan-Bahan:

  • 500 gram daging
  • 3 keping asam gelugur
  • 3 ulas bawang putih
  • 4 inci lengkuas
  • 3 inci kunyit hidup
  • 1 sudu makan ketumbar
  • 1 sudu teh jintan manis
  • 10 biji cili padi
  • Garam dan air secukup rasa

Cara Membuat
  1. Daging dihiris nipis
  2. Ketumbar dan jintan manis ditumbuk kasar
  3. Masukkan semua bahan kecuali garam dan cili ke dalam periuk
  4. Masakkan sehingga daging lembut
  5. Masukkan cili padi dan garam secukup rasa
  6. Hidang bersama nasi putih dan sambal belacan. Jangn lupa air minuman.

Daging Singgang

Sumber: Chef Hanieliza

0 ulasan:

Catat Ulasan