Rabu, 14 November 2012

Resepi Ikan Bakar Tomyam

Ikan Bakar Tomyam


Bahan 1

  • 1 ekor ikan siakap (bersihkan dan kelar)
  • 2 sudu makan pes tomyam
  • 5 helai daun limau purut 
  • 1 sudu makan jus limau nipis @ limau kasturi
  • 1 biji tomato (dipitong 6)
  • 2 biji limau kasturi
  • Aluminium foil





Aluminum Foil











Bahan 2 (Dikisar)
  • 2 ulas bawang putih
  • 3 batang serai
  • 2 biji cili merah
  • 5 biji cili api
  • 3 biji bawang merah
Cara Membuat:
  1. Gaulkan semua Bahan 2 dan letakkan di dalam aluminium foil
  2. Letakkan ikan dan daun limau purut dan bungkus kemas
  3. Bakar di dalam kuali di atas dapur selama 30 minit
  4. Perahkan limau semasa dihidang.
Sumber : Cher Hanieliza

1 ulasan:

  1. http://peaceder.blogspot.com/2012/11/peaceder-kebaikan-dan-kelebihan-awal.html... follow me back.. nice ur blog

    BalasPadam