Udang Kesturi |
Bahan 1:
- 4 Ekor Udang besar
- 1 labu bawang besar (dihiris)
- 3 batang serai (Diketuk)
- 5 Tangkai kacang pis
- 5 biji limau kesturi (diambil airnya)
- Garam secukup rasa
Bahan 2: (Bagi Menumis)
- 5 biji cili api (ditumbuk)
- 3 biji cili merah (dihiris)
- 1 biji cili hijau (dihiris)
- 2 sudu makan minyak masak
Cara Membuat:
- Panaskan minyak dan tumiskan serai dan bahan 2 sehingga wangi
- Masukkan udang, kacang pis, bawang besar dan garam. Kacau sehingga rata
- Tutupkan api dan tuangkan air limau kesturi. Kemudian kacau lagi
- Sedia dihidangkan
Sumber : Chef Hanieliza
0 ulasan:
Catat Ulasan